Het spel is op de wagen....
Door: Han
Blijf op de hoogte en volg Han
10 Augustus 2006 | Duitsland, Konstanz
Zaterdag: Nadat ik het verhaal op de site had geplaatst gingen Herman en ik op zoek naar Gerard en Marnick, deze waren al een behoorlijke tijd weg. Waar ze zaten werd ons al snel duidelijk toen we buiten de bieb kwamen. Deze enorme ruimte, welke tot voorkort de grootste van Duitsland was bestaat, net zoals de rest van de school uit veel beton. Gevolg geen bereik in de bieb. Waar waren Gerard en Marnick nu? Die waren op pad gegaan door de school, een waar doolhof, maar op hun speurtocht waren deze 2 padvinders een gang in gelopen en was de deur achter hun dichtgevallen. Gevolg, 40 minuten vast gezeten. Eenmaal buiten de bieb aangekomen kreeg ik allemaal hysterische smsjes van deze kerels. Ik heb ze toen gebeld en ze hadden zichzelf net uit de benarde situatue gered. Mooie chaos dus. Op huis aan want vanavond gaan we drankspelletjes doen. We begonnen bij de mother of the group, ik mag haar wel niet zo noemen maarja, ze is nu eenmaal de oudste van die groep. Enkele healthy snacks stonden er op tafel, iets waar wij "boeren" een beetje vreemd van opkeken. Nadat we een bowl met een mixdrankje hadden genuttigd gingen we naar Hermans huis, waar we bij een Amerikaanse huisgenoot van hem moesten rijmen in het Engels, als we het niet snel genoeg deden moest er een glaasje bacardi gedronken worden. Wederom een mooie chaos. Deze neger rappte er behoorlijk oplos dus voor wij hadden vertaalt en door hadden wat hij gezegt had hadden we het glas alweer voor de neus staan. Oke leuk geweest, de stad in, eten! Met z'n allen naar de mexicaan, onbeperkt eten, mooi werk. Op de terugweg komen we (voor de 3e keer deze week, en dat op de 3e dag haha) langs het Weinfest, iedereen heeft eigenlijk meer zin in het Weinfest dan terug naar huis met die vage spelletjes, we blijven dus ook. Helaas was dezelfde band als de avond ervoor er en HELAAS speelden ze ook nog eens exact hetzelfde repertoire. Boeie, het was wel weer gezellig. Beetje zeuren met de Duitse vrouwtjes aangezien wij onder de tent zaten en het enorm begon te regenen hebben we enkele dames aangeboden bij ons op schoot te zitten, helaas bleef het bij een lach, of we nu uitgelachen werden of dat ze om ons lachten was ons om het even. Taxi geregeld, ondanks dat er enkele mensen doorgaan naar Dance Palace, DE discotheek van Konstanz, gaan wij naar huis. 7 personen dus een grote taxi laten komen, is deze gearriveerd komt een groot gedeelte van de groep op het geweldige idee om net als de dag ervoor te gaan lopen. Altijd fijn met van die regenbuien. Ieders z'n hobby maar wij waren met 3 personen mooi op tijd thuis. De rest, blijkt later was wederom verdwaalt en is thuis gebracht door een Duitse dame aan wie ze de weg hadden gevraagd. Het zal allemaal wel.
Zondag: Had de kerels gezegt tegen 11 uur maar bij mij te zijn, aangezien er tegen half 1 nog niemand was de kamers maar eens bijlangs gegaan. De heren zaten bij Marnick.
Hij was wel aan mijn deur geweest maar ik heb niets gehoord, waarschijnlijk verkeerde deur, kan de besten gebeuren, let zo maar eens op. Maar ondertussen waren Marnick's ouders er, ze gingen gezamelijk de stad in, ik heb nog even van mijn zondagsrust genoten. Na terugkomst van de heren uit de stad hebben we een beetje gepokerd, gekookt, gegeten, film gekeken bij Herman en we gingen lam richting huis. Gerard en ik wonen aardig dicht bij elkaar en op de laatste meters kwamen we op het idee om nog even 1 biertje te drinken. Eenmaal aangekomen in mijn huis blijkt dat er die avond een feest is in mijn huis, oke, leuk, waarom ook niet. Zo leer je je huisgenoten een beetje kennen. Leuke mensen, het was gezellig tot er een nerveuze Braziliaan binnen komt lopen. Hij woont bij ons, hij studeert aan Yale in Amerika. Na hem uitgenodigd te hebben voor een biertje brand hij los. Deze kerel heeft de hele avond doorgepraat, knap irritant. Tegen 12 uur zijn we dan ook maar richting onze bedden gegaan. Volgende dag 1e dag van de cursus. Eigenlijk wel benieuwd naar het resultaat van de test maar meer benieuwd naar de groepsindeling.
Maandag:Groepsindeling wordt bekend gemaakt en ja hoor, Gerard en ik zitten bij elkaar in de groep haha. Was wel te verwachten aangezien we allebei op hetzelfde niveau Duits praten. Er zijn 6 groepen. A tot F, A kan nog helemaal geen woord Duits, F zijn de mensen die vloeiend Duits spreken, wat ze hier doen??? GEEN IDEE! Maargoed, Marnick zit in B, Gerard en ik in D en Herman in E. Mooi verdeeld dus. Verder zitten er 2 Italiaanse dames in onze groep. Toevallig net de avond ervoor leren kennen op ons huisfeestje, 1 dame uit Estland, 1 dame uit Japan (uiteraard gewapend met zakjapanner haha werkelijk, ze heeft een digitaal woordenboek bij haar) 2 Indonesische dames en de Nederlandse dame. Daarbij zitten ook nog eens 1 Braziliaanse kerel en een Rus. Mooi gemixt groepie dus. Volgens mij hebben wij de leukste groep. Vandaag tijdens onze lunch ook maar even een beetje bestek geleend van school, alles was aanwezig stond in de mail maarja dan moet je er wel eerst een lading stof en andere vettigheid af schrapen. Dan zelf maar voor wat bestek zorgen. Ook krijgen we vandaag uitleg over internet op het Wohnheim. Herman en Marnick vinden het te duur en Gerard heeft geen ontvangst in, zoals hij hetzelf noemt: De bunkers uit de 2e wereldoorlog zijn er afgedrukt en op de fundering zijn deze kasten gezet. Gevolg geen internet deze periode. We besluiten vanavond geen brood te smeren maar een broodje te gaan halen op school. Helaas komen we te laat aan, om 17.00 uur is de kantine (die Menza) dicht. Dan maar een retourtje MC Donalds, iedereen is het er wel over eens dat we hier geen gewoonte van moeten maken. Eenmaal terug op het Wohnheim besluiten we, omdat het mooi weer is, de tafel en stoelen op te pakken en op de hoofdweg van het Wohnheim te gaan zitten kaarten. Iedereen die er langs komt groet ons en lacht een beetje. Wir sind die Holländer, wir kommen met zien allen.... Er moet toch iemand zijn die voor een beetje leven in de brouwerij gaat zorgen. Ons voorbeeld wordt al snel gevolgt door de Brazilianen die ook op de railing van de hoofdweg gaan zitten en er een feestje van maken. Omdat het donker wordt gaan we in op een uitnodiging van 2 Amerikaanse dames, feest in 1 van hun kamers. Dat slaan we niet af, ook omdat we door het bier heen zijn. Brazilianen zijn er ook, maar deze gaan wederom stappen. De discotheken zijn hier iedere avond geopend, wij zijn er nog geen 1 keer geweest, best netjes dacht ik zo. Gerard verteld de dames dat hij Truckdriver is maar door het gebrekkige Engels van Gerard en misschien enige invloed van buitenaf zegt hij: Fuckdriver! Dit zorgt natuurlijk voor tranen met tuiten, ongekend wat hebben we gelachen. 1 van de Amerikaanse dames, studeert ook aan Yale en is piloot, we hebben al afgesproken een keer over Konstanz te gaan vliegen. We zien wel wat er van komt. Tegen 12 uur maar weer ons bedje opgezocht.
Dinsdag: Enorme klotennacht gehad!! Wat een lawaai. Zo'n campus heeft dus wel degelijk voor én nadelen. Toeteren de auto´s schreeuwende mensen en discussies op de gang tegen half 5 in de nacht, niet echt prettig.
Vandaag hebben we les tot de middag. Vanaf 14.00 uur historische rondleiding door de stad. Iets te laat aangekomen want we moesten nog langs der Stadtwerke om een buskaart te kopen. Gevolg, we worden niet ingedeeld bij onze eigen groep maar bij de "slimsten" dat heeft 1 groot voordeel, deze leraar weet enorm veel over de geschiedenis van Konstanz. Het is best indrukwekkend. De Bodensee en daarmee ook Konstanz waren in het romeinse rijk altijd het centrum. Hierover was heel veel te vertellen. Het mooie was dat onze leraar goed bekend was met de gebouwen die mooie afbeeldingen bezitten en hij kende ook de mensen die er werkten. We kwamen dus overal binnen, al was het gesloten. Ondertussen loopt de rest al te mokken dat het te lang duurt. Het zal ook eens niet zo zijn haha. Lang duurt het ook echt wel maar als je de aandacht er bij kunt houden blijkt het best interessant te zijn. Wel was iedereen blij dat het afgelopen was.
Thuis aangekomen eten we een broodje en lopen weer even naar school om te internetten. Voor we naar school lopen verzamelen we bij Marnick, naast hem woont onze moeder, al pratend lopen Gerard en ik het huis binnen. Kloppen een beetje lomp op de deur maar krijgen geen reactie, Gerard klopt nog een keer knetter hard, schreeuwt: POLIZEI AUFMACHEN en gooit de deur open! Verkeerde deur haha we staan bij onze moeder in de slaapkamer die net een schoonheidsslaapje aan het doen was. Ze zit half versuft op de rand van haar bed en kijkt ons aan alsof ze zeggen wil, wat doen jullie hier??? Hahahaha Sorry Wrong Door!!!
We lachen nog even na bij Marnick en Herman die alles gehoord hadden en wandelen naar school. Deze wandelingen die we iedere morgen en middag maken en soms ´s avonds dus ook nog wel een keer duren zo´n 10 minuten en gaat door een park dat tussen de universiteit en het Wohnheim ligt. Dit (zoals Gerard weer mooi wist te verwoorden) braakliggend terrein dat ruikt als een natuurlijk riool zorgt er dus voor dat wij dagelijks nog wel een beetje aan onze beweging komen want we gaan bergje op, bergje af. Ook heeft het als voordeel dat je fris aan komt op school. Al zijn we dan wel veelal net iets te laat. Dit maakt overigens niet zoveel uit want onze Italiaanse klasgenotes zijn standaard te wel 10 tot 15 minuten te laat. Na een beetje achter internet te hebben gezeten maar weer op huis aan. Even bellen met het thuisfront en richting Hermans keuken. Hier zit onze Deense moeder ook weer. Ik mag haar geen moeder meer noemen, we moeten haar nu Boss noemen. Krijg een beetje een vreemd idee bij deze dame. In de loop van de avond komen de Amerikaanse dames en de Italiaanse dames ook nog even langs. Het is wel weer even gezellig. Gerard verteld de buitenlandse dames dat de oud-papier-boeren uit Groningen een dagtaak zouden hebben aan het ontruimen van de bieb. Herman stuurt nog even een schunnig smsje naar 1 van de Amerikaanse dames en dan zoeken we ons bedje maar weer op. Ik moet ons zelf even op de schouder kloppen dat we iedere avond nog zo netjes vroeg richting onze kamer gaan.
Woensdag: ´s morgens weer gewoon les. De lessen zijn eigenlijk best leuk omdat we allemaal korte opdrachten doen die elkaar in flot tempo opvolgen. Soms praten we gewoon een half uur over een onderwerp als het afgelopen WK, dat vinden de Italiaanse dames natuurlijk geweldig. In ons dagelijks terugkomend half uurtje met de coordinator worden de Nederlanders verzocht even te blijven. Omdat we enkele dagen eerder vertrekken, wat we meerdere malen in ons mailcontact aan hebben gegeven krijgen we nu in eens minder punten. Gaat nergens over maargoed, in plaats van de 6 punten die we zouden krijgen, krijgen we er nog maar 5. Het begint al lekker denk je dan. ´s middags na de laatste pauze gaan we met groep E (waar Herman in zit) buiten in de weide een paar spelletjes doen. Spelenderwijs leren we Duits. Best kinderlijk maar wel leuk. Natuurlijk kunnen de meeste kerels (waaronder Han voorop) het niet laten om te gaan ouwehoeren op het moment er een eier-race gehouden wordt. Lepel, ei erop en rennen naar de andere kant. Het waren gekookte eieren dus je drukt je lepel vast in het ei en rent gewoon naar de overkant. De Aziaten begrepen er helemaal niets van. En van eier rennen krijg je eier gooien en voor je het weet is het 1 grote chaos. We krijgen een half uurtje eerder vrij. We staan net te overleggen om het strand eens te bezoeken als de Italiaanse dames met het idee komen om nu direct naar DIE COCKTAILBAR te gaan. Uhmmm waarom ook niet. We gaan met een hele grote groep en zo zit je in eens om 18.00 uur in een cocktailbar haha. Het is supergezellig al waren Herman en Marnick niet mee. Verschillende cocktails geproeft en volgende week woensdag zullen we vast weer gaan want dan is het weer de hele dag happy hour. Of Gerard dan weer mee gaat weet ik niet want die heeft de hele avond gewoon bier gedronken haha. Tegen uurtje of 11 heeft iedereen dan wel honger en gaan we richting de MC, Gerard en ik weigeren en leggen onderweg aan bij een Imbiss. Na precies een week hebben we dan eindelijk onze eerste Currywurst mit Pommes. Heerlijk zo naar een paar cocktailtjes. Omdat we de rest hadden beloofd om ons te melden bij de MC hebben we dat gedaan. Natuurlijk wisten wij ook wel dat we daarna aan de kop gezeurt zouden worden om mee te gaan naar het zeltfest dat die dag net begon. Ook wil Fernando, de Braziliaan bij ons uit de klas die dinsdag al verstek liet gaan omdat hij maandag tot 5 uur in Dance Palace had gelopen, Han mee hebben naar Dance Palace. De verleiding is natuurlijk groot maar ik heb een goed excuus. Samen uit, samen thuis, want Gerard wil weg. Eens zal ik natuurlijk toe moeten geven aan deze uitnodigingen want de excuses raken op haha. We pakken de laatste bus naar huis met de Boss en nog een paar dames, waaronder de Amerikaanse dames. De ene is echt een model, zo ziet ze er uit maar zo gedraagt ze zich ook. Wat een achtereind van een koe, ongekend, dat iemand zulke domme dingen kan vragen en zeggen. Een attractie op zich haha. Laatste stuk moeten we lopen want de bus rijdt niet meer richting ons Wohnheim. Onderweg vertel ik de Amerikaanse dames over oude Duitse mannetjes aangezien de dames wilden Hitchhiken. Na mijn verhaal willen ze dat wel laten.
Donderdag: Tijdens het ontbijt gaan de wildste verhalen rond over de avond ervoor. De Italiaanse dames die ook bij Herman zitten te ontbijten waren al niet blij dat we de avond er voor met de Amerikaanse dames richting huis gingen. Ze liggen elkaar niet zo. Moet Gerard ook nog eens van die sterke verhalen vertellen wordt je helemaal dood gekeken als je aan komt lopen. Gelukkig ligt het allemaal een stuk simpeler en heb ik zijn verhaal zo van tafel. School, niet veel bijzonders tot aan de pauze van half 11, de tijd ging snel. Na de pauze wacht Frau Waltraut Gerard en mij op. We mogen wel een niveau hoger want we zijn eigenlijk te goed voor deze groep en ze denkt dat wij ons hier aan storen. Dat doen we eigenlijk helemaal niet en het bevalt ons wel. Herman waarbij we dan in de groep zouden komen heeft veel meer huiswerk. We leggen uit dat onze spraak misschien wel goed is maar dat onze grammatica bagger is. We krijgen dan nu ook vanaf maandag een aangepast programma. Iedere morgen moeten we apart zitten ofzo, we zien wel. Na de middag hebben we een lezing over de historie van de Bodensee. Eigenlijk hetzelfde als tijdens onze rondleiding door de stad. Het is nu zelfs zo saai dat Herr Knopf, de coordinator, erbij in slaap valt. Lachen natuurlijk!! Verder vandaag ook even gewassen. Volgens mij is het allemaal wel goed gegaan. Vanavond verder niets meer doen denk ik want het is ondertussen al kwart voor 11 en de bieb gaat zo dicht.
Tot zover de avonturen van de afgelopen dagen. Kim alvast gefeliciteerd met je 16e verjaardag en veel plezier zaterdag!!
10 Augustus 2006 - 21:01
Tobias:
Zozo jongens wat een tagerelen!!
Maar er moet natuurlijk wel meer gefeest worden :p
Leuk om zo te lezen Han
Tot over twee weken! -
10 Augustus 2006 - 21:02
Tobias:
tagerelen moet natuurlijk taferelen zijn -
10 Augustus 2006 - 22:09
Tom:
Het is een plezierige bende! En dan moet Tobias er nog bij komen ook nog ;) Goede verhalen jonge! -
11 Augustus 2006 - 06:17
Coen:
Jooww!
Haha wat een mooie verhalen! Ik ben al weer benieuwd naar de nieuwe belevenissen. Stel me niet teleur, ik wil als ik terug ben van vakantie toch echt lezen dat je er 1 hebt laten kennismaken met je versierkunsten.
Gr Coen -
11 Augustus 2006 - 12:53
Kim!:
Aaahh meneertje!:)
Zo jij maakt echt flink wat mee merk ik wel weer al had ik de meeste dingen al wel via de telefoon gehoord..;)
Maarja.. Zaterdag moet wel goedkomen dacht ik zo jarig zijn is natuurlijk altijd weer gezellig..:P
Jij veel plezier daar nog.. En ik spreek je binnenkort wel weer!;)
Toedeledokie!!:P -
11 Augustus 2006 - 13:07
Jennie:
Paar weekjes verder en je hebt een boek bijmekaar ;)! Leuke verhalen :D
12 Augustus 2006 - 09:34
Carool:
Haha Jenny, je hebt gelijk! Over enkele maanden wordt het boek 'Han in Oostenrijk' uitgegeven!:)
Mooie verhalen weer Han! Waar je ook bent, jij hebt het overal naar je zin he!!
Ben benieuwd naar de volgende verhalen! -
12 Augustus 2006 - 14:54
Lieke:
Han, heb net weer even de tijd genomen om je hele verhaal te lezen! Jij maakt ook altijd vanalles me he! :D En wanneer ga je eigenlijk door naar Oostenrijk?? Veel plezier daar! -
12 Augustus 2006 - 18:43
Ruud & Wendy:
Hey Han, gefeliciteerd met je zus!
Leuke site, we kunnen je mooi volgen zo in Oostenrijk, succes & veel plezier!
p.s
Morgen voetballen tegen Langeveen..zonder onze supersnelle linksbuiten..Jan B. zei nog: \"Als dat maar goed komt..\" Vast wel! -
12 Augustus 2006 - 19:29
Han:
hahaha, super mooi die reacties! We zitten nu in de bieb met z´n 4en haha jaaaaa op zaterdagavond om half 10 op school zitten en dat nog op vrijwillige basis ook. Ik zal maandag ofzo wel weer even een nieuw verhaal produceren, wel weer genoeg meegemaakt haha. En Carola, volgens mij heb je wel gelijk, ik vermaak me eigenlijk overal wel :) En Ruud en Wendy, wat Jan betreft, zijn twijfels zijn natuurlijk wel gegrond maar ik moet zeggen dat ik hier mee beweging heb dan in Emmen pffff de kuiten branden me onder het lichaam, al die bergen te sjouwen hier. Succes morgen tegen Langeveen, maar ik heb er vertrouwen in! Gegroet! -
12 Augustus 2006 - 19:58
Gerard:
Moi Han, Het valt allemaal best nog wel mee. Nog even en ik raak gehecht aan mijn betonnen bunker. Nou Han we drinken er vanavond nog maar een. Verder is het hier wel doonders mooi!!
06 Maart 2013 - 09:34
Yata: